Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

12 okt ‘18

Planning aanleg glasvezel bekend; schop gaat in november de grond in!

De planning voor de aanleg van de glasvezel is bekend. Het heeft helaas enige tijd op zich laten wachten, maar in november gaat de schop de grond in.

In de afgelopen periode zijn alle afspraken met beheerders, ontwerpers, kwaliteitscontroleurs rondgemaakt en zijn tevens de materialen voor de aanleg besteld en geleverd.

Directeur van GlasDraad Pieter van Grunsven is blij dat de planning rond is. “Het is fijn dat de detailplanning rond is en wij de bewoners duidelijkheid kunnen verschaffen over de komende periode. Helaas is er vertraging opgelopen, maar de planning laat wel precies zien waar en wanneer we in welke periode de woningen gaan aansluiten.” De vertraging is voornamelijk veroorzaakt door langdurige gesprekken over de aanleg met de aannemer. Daarbij moet er in overleg met de gemeentes en waterschappen ook rekening worden gehouden met geplande dijkophogingen en wegverbetering, waardoor in bepaalde gebieden de aanleg opnieuw moest worden gepland.

Inmiddels is dat opgelost en kan er dit jaar worden begonnen met het plaatsen van de kasten voor de hoofdaansluitingen.

Wat gaat er gebeuren vanaf november? In november begint Glasdraad met de aanleg van de hoofdinfrastructuur door het gebied. Dat betekent dat er backbone glasvezel aangelegd wordt voor de gebiedsaansluiting, glasvezelringen worden gegraven en wijkcentrales worden geplaatst.

Zodra dat gebeurd is, zullen de woningen volgens planning worden aangesloten. Kijk op de homepagina voor deze planning.