Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een hele dunne draad van glas. Via deze draad kunt u met hoge snelheid over grote afstanden signalen sturen. Veel meer bestanden en veel sneller dan met kabel of ADSL. Zo blijft u helemaal bij de tijd en kunt u alle nieuwe ontwikkelingen volgen en meemaken. Bovendien is uw woning hiermee beter verkoopbaar, want een huis met snel internet is klaar voor de toekomst.

Waarom kiezen voor glasvezel?

Snel internet is in de huidige maatschappij cruciaal geworden. Iedereen van jong tot oud heeft er elke dag mee te maken. Van het regelen van uw bankzaken, werken op afstand tot onderwijs via intranet; overal heeft u een snelle internetverbinding voor nodig. En dat wordt in de toekomst alleen maar meer, hebben onder meer onderzoekers van de TU Eindhoven geconcludeerd. In 2022 hebben Nederlandse huishoudens behoefte aan ruim zeven keer zo veel dataverkeer als in 2016. De huidige KPN telefoondraad kan dit dataverkeer niet aan, net zo min als het mobiele 4G-netwerk. Voor het buitengebied is glasvezel noodzakelijk!

De voordelen op een rijtje

 • Razendsnel internet, altijd en overal
 • Supersnel up- en downloaden
 • Storingsvrij en haarscherp televisiekijken
 • Meegaan met de laatste digitale ontwikkelingen op het gebied van zorg, onderwijs, smart farming en beveiliging
 • Uw woning is beter verkoopbaar

Glasvezel: voor ieder wat wils

Voor gezinnen
Surfen op internet blijft een favoriete bezigheid in het hedendaagse gezin. Van het opzoeken van informatie en vakanties boeken tot mail bekijken, videobellen, gamen en studeren: het kan allemaal online. Dat geldt ook voor televisiekijken. Met glasvezel zult u een veel stabielere verbinding hebben, waar ook in huis. Steeds meer apparaten worden bovendien slim en op afstand bediend. De verwarming, verlichting en gordijnen bijvoorbeeld, maar ook extra veiligheidsopties zoals deurcommunicatie, valdetectie, brandmelders en camera’s in en om het huis. En ook het contact met de school van de kinderen en de huisarts vraagt om een snelle, veilige en betrouwbare verbinding. Glasvezel dus.

 

Voor jongeren
Jongeren kunnen tegenwoordig niet meer zonder internet. Een goede internetverbinding is niet alleen nodig voor school en studie, maar ook voor activiteiten als sport en muziek. En welke jongere houdt er nu niet van gamen? Tussen het studeren door even ontspannen op de gameconsole, tablet of computer. Met glasvezel geen probleem.

 

Voor ouderen
Zo lang mogelijk thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving, is een wens van menig oudere. Dat kan met zorg op afstand. En dus met glasvezel. Ook de (thuis)zorg werkt steeds meer digitaal. Niet alleen om het contact met vrienden en familie te bevorderen, maar ook om de veiligheid en zelfredzaamheid te vergroten. Tot slot  zullen ook zorgaanbieders steeds meer gebruikmaken van de digitalisering, denk bijvoorbeeld aan:

 • toegang tot relevante cliëntinformatie en zorgprotocollen;
 • mobiel cameratoezicht;
 • het doorgeven van instructies en bieden van hulp op afstand

 

Voor agrariërs
Internet speelt een steeds grotere rol in de agrarische wereld. Het moet betrouwbaar zijn, snel werken, veilig zijn en klaar zijn voor alle toekomstige ontwikkelingen. Nu echter al wordt internet in de sector intensief gebruikt voor:

 • het digitaal aanleveren van informatie voor de overheid;
 • het aansturen en monitoren van melkrobots, mestschuifrobots en voerrobots;
 • managementprogramma’s en robots updaten;
 • via internet;
 • contact met afnemers;
 • de inkoop van grondstoffen en voer.

 

Voor bedrijven
Bijna ieder bedrijf heeft een website en de meeste daarvan zijn ook actief op social media. Deze kanalen worden allemaal online beheerd. Mailen en bellen zijn nog steeds de ideale manier om klantcontacten te onderhouden. Maar u doet nog veel meer via internet. Informatie versturen, uw btw-aangifte en andere financiële zaken, bestellingen plaatsen en misschien wel uw webshop beheren. Met supersnel en betrouwbaar glasvezel kunt u vertrouwen op de hoogste kwaliteit.