Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

18 jun ‘19

Volgende stap in de aanleg van glasvezel in buitengebied Nieuwkoop

Op donderdag 6 juni is tijdens een feestelijk moment van GlasDraad Groene Hart ook de uitrol van glasvezel in het buitengebied van Nieuwkoop gevierd. De glasvezelpartij sloot eerder een succesvolle vraagbundeling af in het buitengebied van Nieuwkoop, Kaag en Braassem en Teylingen-Oost. Inmiddels wordt in dit gebied al druk gegraven om de aanleg van het glasvezelnetwerk zo snel mogelijk te realiseren.

Bij het feestelijke moment was de Nieuwkoopse wethouder Antoinette Ingwersen aanwezig om symbolisch de eerste glasvezelkabel te blazen. Dat gebeurde onder toeziend oog van enkele lokale ambassadeurs en vertegenwoordigers van aannemer Spitters en GlasDraad Groene Hart. Na de handeling van de wethouder riep GlasDraad-directeur Pieter van Grunsven een laatste dankwoord uit, waarna het glas werd geheven op een succesvol vervolg van de werkzaamheden.

2019: het jaar van de aanleg

Na een lange periode van voorbereiding, een introductiecampagne en de technische inspectie van aannemer Spitters zijn de graafwerkzaamheden inmiddels in volle gang. GlasDraad Groene Hart verwacht dat alle aangemelde adressen voor de zomer van 2020 gebruik kunnen maken van de snelle internetverbinding via de nieuwe glasvezelaansluiting. Achteraf instappen is ook nog mogelijk, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van offerte.