Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Vragen?


  • Dat is geen probleem! Dit kunt u regelen via een speciaal SEPA-machtigingsformulier. Klik hier om dit formulier te downloaden


  • Wanneer in het BAG (Basis Administratie Gebouwen) van de gemeente de woningen met twee afzonderlijke adressen staan vermeld, tellen ze mee als twee aansluitingen. Staan de woningen als één adres vermeld, dan tellen ze als één adres mee voor het uiteindelijke percentage.


  • Nee, u betaalt geen extra kosten. Aangezien het een initiatief is dat met veel bewoners van het buitengebied gedaan wordt, hoeft u geen speciale hoge aanlegkosten te betalen.


  • Het vastrecht blijft altijd hetzelfde, ongeacht het uiteindelijke aantal bewoners dat een glasvezelaansluiting neemt. Het bedrag wordt jaarlijks wel geïndexeerd volgens de Consumenten Prijs Index (CPI).


  • Nee, dat kan niet. De vastrechtvergoeding is verbonden aan een abonnement. Dit abonnement kan na een jaar opgezegd worden, maar u blijft dan de vastrechtvergoeding van €15,- wel door betalen. Als u de vastrechtvergoeding eenmalig heeft afgekocht voor €1815,-, betaalt u na eventuele opzegging van een abonnement niets meer voor uw glasvezelaansluiting.


  • Het vastrecht is een compensatie voor de glasvezel aanleggende partij, voor de grote extra investeringen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dit maandbedrag komt bovenop de standaard-abonnementskosten van de dienstenaanbieders. Het aanleggen kost ongeveer 3 tot 4 keer zoveel dan in de kernen door de langere afstanden.


  • Er hangt veel van deze vraagbundelingscampagne af, namelijk het snelle internet waar u al tijden op zit te wachten. Het nut van zo snel mogelijk inschrijven is groot. Wanneer een grote groep mensen zich inschrijft, zal een nóg grotere groep volgen. Zo komen we veel sneller naar de 50% en daarmee veel sneller naar de aanleg van glasvezel. Het is dus van belang dat zo snel mogelijk, een zo groot mogelijke groep zich inschrijft.


   • Van 8 januari tot 9 april 2018 vindt er vraagbundeling plaats in Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost en van 15 maart tot 9 juli in Woerden en Oudewater. Dit houdt in dat GlasDraad Groene Hart inventariseert of er genoeg animo is voor glasvezel in de buitengebieden. De vraagbundeling in Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost loopt tot 9 april; in Woerden en Oudewater tot 9 juli.
   • Bij een geslaagde vraagbundeling starten de voorbereidingen voor de aanleg in het najaar van 2018.

  • Nee, GlasDraad Groene Hart sluit geen dorpskernen aan. Wij richten ons de komende jaren op de aanleg van glasvezel in de ‘witte’ buitengebieden van Nederland. Dit zijn de regio’s waar géén glasvezel- of kabelaansluiting aanwezig is en minder dan 30mb/s geleverd wordt. GlasDraad Groene Hart zal, indien gewenst, ook een glasvezelnetwerk aanleggen op recreatieparken en bedrijventerreinen en daarin mogelijk samenwerken met derde partijen.


  • De kosten van de glasvezelaansluiting worden pas in rekening gebracht nadat de aansluiting naar tevredenheid in uw woning gemaakt is.


  • U kunt het vastrecht in een keer afkopen als u zich aanmeldt bij GlasDraad Groene Hart. U betaalt dan €1.815,- inclusief btw. Deze kosten verwerkt u in de verkoopprijs van uw huis. Kiest u ervoor maandelijks € 15,- te betalen? Dan draagt u het recht (en daarmee de verplichting om te betalen) over aan de koper. De koper kan de maandelijkse termijn gewoon door blijven betalen of kiest ervoor om het af te kopen voor € 1.815,-.


  • Als u heb gekozen voor de maandelijkse vastrechtvergoeding van €15,- en deze later wilt afkopen, is dit mogelijk via een eenmalige bijdrage van €1815,-. Hierna hebt u geen kosten meer voor uw glasvezelaansluiting, enkel nog de abonnementskosten bij uw serviceprovider.


  • Natuurlijk is het mogelijk om uw woning of bedrijf achteraf aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van GlasDraad Groene Hart. Omdat we hier speciaal voor terug moeten komen, zijn de kosten aanzienlijk hoger. Zo betaalt u voor een na-aansluiting minimaal € 2.500,- (inclusief btw en afkoop van het vastgoedrecht). De mogelijkheid om het vastrecht te betalen via een maandelijkse bijdrage valt in deze situatie weg. GlasDraad Groene Hart zal een offerte op maat voor u verzorgen, op basis van de werkelijke graaf- en na-aansluitkosten. De kosten kunnen dus ook hoger uitvallen dan € 2.500,-.


  • Voor een aansluiting van uw woning of bedrijf op het glasvezelnetwerk heeft u twee opties:

   • Maandelijkse bijdrage: u betaalt een maandelijkse bijdrage van € 15,-.*
   • Eenmalige bijdrage: u betaalt de aansluiting via een eenmalige bijdrage van € 1.815,-. Na betaling hiervan, hoeft u geen maandelijkse bijdrage te betalen voor de glasvezelaansluiting naar uw woning.

   Genoemde bedragen zijn inclusief btw. Zakelijke afnemers kunnen de btw terugvragen.
   *Deze vergoeding is gekoppeld aan een abonnement van een serviceprovider. U kunt de aansluiting in een later stadium alsnog afkopen. U betaalt dan nog steeds € 1.815,-.


  • U kunt via de postcodechecker controleren of uw adres door GlasDraad Groene Hart kan worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. In de praktijk blijkt het erg moeilijk om over een 100% nauwkeurige adressenlijst te beschikken. Staat uw adres dus niet in de postcodechecker, maar vermoedt u dat uw woning wel binnen het aansluitgebied valt? Neem dan contact op met ons via één van de mogelijkheden die onderaan iedere pagina staan.


  • U vindt de namen van de lokale ambassadeurs binnenkort op deze website.


  • Aanleg van glasvezel in het buitengebied is een kostbare aangelegenheid. Dit komt omdat er grote afstanden overbrugd dienen te worden. Om de kosten van de aanleg te dekken, is het noodzakelijk dat minimaal de helft van de bewoners en bedrijven diensten gaat afnemen bij de serviceproviders die over het glasvezelnetwerk de diensten bij u thuis leveren.


  • Glasvezel is zeker duurzamer! Als middel om data te transporteren heeft glasvezel in tegenstelling tot een koperdraad onbeperkte capaciteit. Koperkabel kan daarnaast beïnvloed worden door weersomstandigheden zoals blikseminslag. Koper geleidt en dat kan tot beschadigingen leiden met alle gevolgen van dien.


  • Ja, dat kan. Wanneer u het abonnement op het bedrijf afsluit, kunt u gewoon de btw terugvragen. De kosten drukken dan op dat boekjaar en u betaalt dan eigenlijk nog maar € 1500,- voor de glasvezelaansluiting! In het bedrag van € 15,- per maand zit overigens ook 21% btw.


  • Vlak na de start van de vraagbundeling ontvangt u op uw adres een persoonlijke uitnodiging en een informatiepakket met alle informatie over de aanleg, pakketten en het afsluiten van abonnementen. Tevens staan hierin de locaties en tijden van de informatie en inschrijfavonden bij u in de buurt vermeld. Tijdens deze avonden krijgt u informatie over de mogelijkheden om uw adres aan te laten sluiten op het glasvezelnetwerk. Ook versturen wij een informatiekrant, informeren wij de lokale media en kunt u alle informatie terugvinden op onze website. Daarnaast zal er ondersteuning aanwezig zijn om een abonnement direct af te sluiten als u dat al niet via internet heeft gedaan.

   Wilt u voor die tijd al op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Bent u al eerder aangemeld bij DICO Snel internet buitengebied, dan ontvangt u automatisch de nieuwsbrief van GlasDraad Groene Hart.


  • U heeft momenteel geen coax, maar alleen koperdraad. Het buitengebied van het Groene Hart kampt daardoor met zeer langzaam internet en een haperend televisiesignaal. Het wordt hoog tijd dat het buitengebied vooroploopt in een maatschappij die op alle fronten digitaliseert. Met glasvezel bent u klaar voor alle toekomstige telecomontwikkelingen, ongeacht de bandbreedte die deze ontwikkelingen vragen. Bestanden up- en downloaden gaat razendsnel. Of denk bijvoorbeeld aan interactieve televisie zoals uitzending gemist, live televisie pauzeren en draadloos televisiekijken op uw smartphone of tablet.


  • Het modem wordt gemonteerd vlak naast de glasvezelaansluiting. In de regel is dat de meterkast maar in overleg met de aannemer kunt u ook de glasvezelaansluiting op een andere plaats laten monteren in uw woning of bedrijf. Houd er wel rekening mee dat er een stopcontact aanwezig moet zijn om het modem aan te sluiten.


  • Mocht uw systeem wel werken met DSL dan is de kans groot dat het op glasvezel ook werkt. Wij adviseren u om hierover contact op te nemen met de leverancier van uw alarmcentrale om dit na te vragen. Ook kunt u daar eventueel informatie krijgen of uw oplossing nog voldoet aan de verzekeringseisen.


  • Als u een dect-systeem heeft kan dit zeer waarschijnlijk wel. Voor andere systemen zult u waarschijnlijk aanpassingen moeten doen. De serviceprovider heeft daar meer informatie over.


  • Ja, maar het verschilt per aanbieder en abonnement hoeveel televisies u kunt aansluiten. Voor elke tv heeft u, een Set Top Box (STB) nodig. Een vuistregel is dat hoe hoger de internetsnelheid is, hoe meer televisies u kunt aansluiten.


  • U kunt alle apparatuur aansluiten die met internet verbonden kan worden. Denk daarbij aan televises, home theater sets, game consoles (XBOX, Playstation etc.), internetradio, Apple TV en zogenaamde smart home systemen zoals slimme thermostaten.

   Daarnaast laptops, tablets, PC’s en alle andere apparatuur die wifi heeft of die u met een stekker op een modem kunt aansluiten. Ook kunnen de meeste bewakingscamera’s en alarmsystemen (let wel op de classificatie) aangesloten worden. Daarnaast hulpapparatuur voor thuiszorg, ouderzorg en medische apparatuur.

   Eigenlijk alles dat op internet (via wifi of een kabeltje) aangesloten kan worden, kunnen worden aangesloten op de glasvezelverbinding.


  • De afstanden tussen de woningen in het buitengebied zijn veel groter dan in de dorpen waar kabel ligt. Daarom moet er veel meer gegraven worden. Graven is heel erg duur. Om deze hogere kosten te compenseren moet er een vastrechtvergoeding betaald worden.


  • Met glasvezel kunt u bestanden up- en downloaden met dezelfde hoge snelheid. Dat bespaart u veel tijd. Bij coax is dit niet zo. Bovendien deelt u de snelheid niet met uw buren, waardoor het glasvezelnetwerk erg stabiel is.


  • Nee. De kwaliteit van uw huidige vaste netwerk hangt niet af van het aantal mensen dat het netwerk gebruikt.


  • Glasvezel biedt veel mogelijkheden voor zorg en beveiliging op afstand. Hoewel u dat nu wellicht nog niet nodig heeft, kan dat er in de toekomst voor zorgen dat u langer thuis kan blijven wonen. Een snelle glasvezelverbinding draagt bovendien bij aan de verkoopbaarheid van uw woning. Een fijne gedachte als u nog eens wilt verhuizen.


  • Wanneer u zich vroeg aanmeldt bij een van de serviceproviders, heeft u zelf de keuze om een dag en tijdstip te bepalen wanneer uw woning wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk. In de regel duurt het ongeveer een uur om uw woning aan te sluiten.


  • Heeft u vragen over de planning of de werkzaamheden bij u in de buurt? Dan kunt u ons mailen op info@glasdraad.nl of telefonisch contact opnemen via 0850 – 479 225


  • U heeft zelf invloed op waar de glasvezel het huis in komt. In de meeste gevallen is dit in de meterkast. Na uw aanmelding komt onze aannemer bij u langs om de situatie te beoordelen. Dit noemen wij de ‘huischeck’. U kunt dan aangeven wat een geschikte plek is voor de aansluiting en uiteraard kan hij u daarin ook een goed advies geven.


  • De aanleg van het glasvezelnetwerk van het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost verloopt in zes stappen:

   Stap 1: Informatievoorziening en aanmelden

   Wanneer we bij u in de gemeente starten, nodigen wij u persoonlijk uit voor een informatieavond bij u in de buurt. Ook versturen wij een informatiekrant, informeren wij de lokale media en kunt u alle informatie terugvinden op onze website.

   Ook kunt u zich vanaf dit moment inschrijven bij een van de serviceproviders. U kiest een abonnement en geeft aan of u voor een eenmalige vergoeding kiest of maandelijks wilt betalen. Als minimaal 50% van de bewoners voor de aanleg van glasvezel kiest, gaat de schop definitief in de grond.

   Stap 2: Huischeck en persoonlijk advies

   Is de 50% behaald? Dan komt de aannemer vooraf bij u thuis kijken (‘de huischeck’) wat de beste plaats is om de glasvezelkabel de woning binnen te laten komen en waar het glasvezelmodem geplaatst kan worden

   Stap 3: Aanleg in uw straat

   Vervolgens gaat de aannemer aan de slag met de aanleg van het glasvezelnetwerk in uw straat. Hiertoe wordt een sleuf in de berm gegraven en van woning tot woning een netwerk aangelegd. De werkzaamheden zullen circa één tot twee werkdagen duren en natuurlijk beperken we de overlast tot een minimum.

   Stap 4: Glasvezelaansluiting naar uw pand

   Indien u zich heeft aangemeld, wordt er tijdens de werkzaamheden in de straat ook een glasvezelkabel aangelegd van de straat naar uw woning. Daarbij werken we in vrijwel alle gevallen met ondergrondse tuinboringen, zodat uw tuin intact blijft. Bij een oprijlaan of een lang pad wordt meestal wel gedeeltelijk een geul gegraven.

   Stap 5: Aansluiting in uw woning

   De glasvezel ligt nu tegen de gevel van uw woning. Een van onze monteurs zorgt dat de glasvezel in uw woning wordt aangesloten. Via een kleine opening in de voorgevel, wordt de kabel via de kelder naar binnen gebracht. De kabel wordt daarna aangesloten op een glasvezelmodem. In de meeste gevallen is dat in de meterkast.

   Stap 6: Activeren tv, telefoon en internet

   Als laatste stap activeert de serviceprovider voor wie u heeft gekozen uw abonnement. Vanaf dat moment kunt u gebruikmaken van interactieve televisie, razendsnel internet en voordelig bellen. Uiteraard laat uw serviceprovider u weten wanneer het zover is.


  • Glasvezel kan oneindige snelheden aan. Het netwerk dat wij aanleggen kan 100 Gb/s aan. De verbinding die naar huishoudens wordt aangelegd kan 1 Gb/s aan. Voor zowel uploaden als downloaden. De snelheid die u straks thuis heeft, hangt af van de serviceprovider en het dienstenpakket dat u kiest.


  • Glasvezel is een hele dunne draad van glas. Via deze draad kun je met hoge snelheid over grote afstanden signalen sturen. Veel meer bestanden en veel sneller dan met kabel of ADSL. Zo blijft u helemaal bij de tijd en kunt u alle nieuwe ontwikkelingen volgen en meemaken.


  • Op uw factuur van uw huidige serviceprovider kunt u nagaan of gebruik maakt van de ISDN lijn. Kunt u het niet terugvinden op uw factuur, dan raden wij u aan contact op te nemen met uw huidige serviceprovider.


  • GlasDraad gaat er alles aan doen om bijtijds het glasvezelnetwerk op te leveren zodat u bijtijds telefonie via het glasvezelnetwerk kunt gebruiken. Helaas redden wij het niet om iedere huisaansluiting voor 1 september op te leveren. Wij raden u daarom aan om vooraf na te gaan of u gebruik maakt van een ISDN lijn.  Samen met uw huidige serviceprovider of tussenpersoon tot een oplossing te komen voor de periode totdat u glasvezel van GlasDraad heeft.  En gelijk een werkende oplossing hebt die gereed is voor de overstap naar het glasvezelnetwerk van GlasDraad met daarbij behorende serviceprovider.


  • De partners van GlasDraad helpen u graag verder. Met één van de volgende partners kunt u contact opnemen om uw tussenoplossing mee te bespreken.

    

   Splinter Telecom BV, Atoomweg 3, 2421 LZ Nieuwkoop, 0172 – 520560, www.splintervd.nl

   Technofarm Ter Aar, Kerkweg 50, 2461 GD Ter Aar, 0172 – 604388, www.technofarm.nl

   Quality Systems B.V., Pompmolenlaan 41G, 3447 GK Woerden, 088 – 4566700, www.quality-systems.nl

   Technofarm Bodegraven, Prins Hendrikstraat 10, 2411 CT Bodegraven, 0172 – 645030www.technofarm.nl


  • Nee, u moet uw huidige abonnement uitdienen. Maar u kunt zich wel al aanmelden bij de nieuwe dienstenaanbieder voor glasvezeldiensten. Deze (nieuwe) diensten gaan pas in nadat u uw huidige contract heeft uitgediend. Geef dit s.v.p. door aan uw nieuwe dienstenaanbieder, zodat u geen dubbele kosten heeft. Zorg er echter wel voor dat u zich nu al aanmeldt voor glasvezel, anders loopt u een aansluiting mis.

   Wij adviseren u verder uw huidige abonnement stilzwijgend te laten verlengen. Dit om ervoor te zorgen dat u een opzegtermijn heeft van een maand in plaats van een jaar. Bij het afsluiten van een nieuw abonnement van uw huidige provider is de opzegtermijn namelijk een jaar.


  • De serviceproviders die op de glasvezelkabel hun diensten zullen aanbieden zijn Solcon, Multifiber, CBizz en WeServe. U kunt de websites van deze providers bezoeken om de pakketten te bekijken en een abonnement af te nemen. Kijk hier voor meer informatie.


  • Dat kan heel gemakkelijk. Voor een uitgebreide uitleg over het veranderen van uw e-mailadres klikt u hier voor Gmail en hier voor Outlook. Daar staan ook tips in voor het informeren van uw contacten en andere belangrijke zaken.


  • 5G is een mooie ontwikkeling. Door middel van grote masten krijgen consumenten via een draadloze verbinding toegang tot snel internet. Deze masten kunnen echter niet opereren zonder glasvezel en zijn bovendien weinig aanwezig in het buitengebied. Glasvezel is daarnaast stabieler en op de lange termijn een duurzamere investering.


  • De diensten worden geleverd door de serviceproviders die op deze website vermeld staan. Op hun websites kunt u de diensten en bijbehorende tarieven bekijken. Klik hier om naar de pagina Aanbod & Serviceproviders op onze website te gaan.


  • GlasDraad Groene Hart heeft een open netwerk. Dat houdt in dat elke provider die aan onze eisen voldoet toe mag treden tot het netwerk. GlasDraad Groene Hart is in gesprek met verschillende serviceproviders, zodat er in de toekomst nog meer serviceproviders actief zijn op het glasvezelnetwerk. Wanneer dit zal zijn is nog niet te zeggen, maar dit maakt GlasDraad Groene Hart in elk geval publiekelijk bekend.


  • De serviceproviders zijn landelijke partijen en leveren in heel Nederland glasvezelabonnementen. Zij bieden hun diensten aan voor zeer concurrerende tarieven en in veel gevallen bent u zelfs gunstiger uit. Wij raden u aan om uw huidige maandelijkse kosten eens goed onder elkaar te zetten en dit te vergelijken met ons aanbod. U zult zien dat glasvezel niet automatisch duurder is dan uw huidige pakket.


  • Ja, om een glasvezelaansluiting te krijgen is het afnemen van een abonnement bij een van de serviceproviders verplicht. U kunt dit abonnement na een jaar opzeggen. Indien u het abonnement na een jaar opzegt, blijft de glasvezelaansluiting behouden.


  • Dat is voor iedere situatie anders. Tegenwoordig doen we veel dingen online: tv kijken, telefoneren, werken, gamen, studeren, bankieren, winkelen en zelfs onze belastingaangifte gaat alleen maar digitaal. Dat worden er in de toekomst alleen nog maar meer. Steeds meer apparaten in huis bedienen we via wifi en steeds meer mensen gebruiken zorg op afstand. Evenals bewaking en beveiliging van de woning. Zelfs het agrarische bedrijf wordt compleet gedigitaliseerd. Internet via glasvezel biedt de snelheid van 100 Mbit/s en de stabiliteit die hiervoor nodig zijn. Voor meer informatie kunt u het beste te zijner tijd contact opnemen met een van de serviceproviders.


  • Glasvezel biedt volop voordelen voor zakelijk gebruik. Niet alleen kunt u razendsnel en veilig internetten via een betrouwbaar netwerk, ook zijn de uploadsnelheden bijzonder hoog. Dat betekent dat u eenvoudig gebruik kunt maken van clouddiensten, videoconferencing, het delen van grote bestanden, maar ook bijvoorbeeld beveiliging en zorg op afstand. Een ander groot voordeel is dat het glasvezelnetwerk klaar is voor het bijkomend dataverkeer van toekomstige ontwikkelingen, zoals smart farming of 3D-beeldbellen.


  • KPN is niet actief op het GlasDraad Groene Hart-netwerk. Gelukkig zijn er andere uitstekende serviceproviders die diensten aan u kunnen leveren. Het is dan ook niet mogelijk om uw KPN-e-mailadres aan te houden*. Dit geldt ook voor andere provider-gerelateerde mailaccounts.

   Wij raden u aan om over te stappen op onafhankelijke e-maildiensten zoals Hotmail, Live of Gmail zodat u in de toekomst niet meer afhankelijk bent van (het mailadres van) uw provider.

   Een tip: maak uw nieuwe e-mailadres een paar maanden van tevoren alvast aan en laat uw mail automatisch doorsturen. Dan zijn uw familie en vrienden binnen de kortste keren gewend aan uw nieuwe mailadres en zult u geen enkele mail missen.

   *Bericht van KPN:
   ‘Het is mogelijk na opzegging van uw abonnement uw e-mailadres(sen) te behouden. Dit heet “E-mail Only” en hiervoor betaalt u € 7,50 per maand.

   Let op: U kunt uw e-mailadres alleen behouden als u hierover contact met ons opneemt. Als u gebruik maakt van de Overstapservice bij uw overgang naar een andere provider (en zij dus uw diensten bij ons opzeggen), zult uw hele abonnement beëindigd worden bij ons en daarmee óók uw e-mailadressen.’

   Nieuwe klanten van Solcon kunnen hun KPN-mailaccount gratis behouden. Solcon is namelijk onderdeel van de KPN groep.

   Bij de overstap van KPN naar Solcon kunt u uw KPN e-mailadres gedurende 12 maanden gratis behouden. Indien u dit e-mailadres na 12 maanden nog steeds wilt behouden, dan betaalt u € 7,50 per maand. Kijk voor meer informatie op www.solcon.nl/kpnmail.


  • Ja. Vrijwel alle serviceproviders bieden naast een alles-in-1-pakket ook losse diensten aan, zoals internet en telefonie.


  • Uw abonnement bij uw huidige serviceprovider wordt stilzwijgend maandelijks verlengd, zolang u het abonnement niet heeft opgezegd. Zodra u wordt aangesloten op glasvezel, kunt u uw huidige abonnement opzeggen.


  • Dat kan. U neemt dan een dienstenpakket met alleen internet of een dienstenpakket met internet + telefoon af bij uw serviceprovider. U moet dan wel uw abonnement bij Canal Digital aanhouden en de televisie met de schotel verbonden houden.


  • Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om uit te leggen dat er twee partijen relevant zijn voor u:

   GlasDraad Groene Hart bouwt het netwerk en legt glasvezel naar uw huis. U betaalt GlasDraad Groene Hart voor de fysieke aanleg van dit netwerk en uw eigen aansluiting.

   Diverse serviceproviders huren ons netwerk zodat zij diensten over het netwerk kunnen leveren. Deze diensten bestaan uit internet, televisie en telefonie. In Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost zullen diverse providers actief worden die binnenkort op deze site vermeld staan. U betaalt hen maandelijks voor de diensten.

   Indien u wilt genieten van snel internet, haarscherpe televisie en telefonie is het dus noodzakelijk om u zowel bij GlasDraad Groene Hart als bij een serviceprovider aan te melden. Het is niet mogelijk om u alleen bij GlasDraad Groene Hart in te schrijven en geen abonnement bij een serviceprovider af te nemen. Huishoudens die niet zijn aangemeld bij een serviceprovider worden dan ook niet voorzien van een glasvezelaansluiting.

   Ga naar inschrijven om uw huis of bedrijf aan te melden voor glasvezel.


  • 4G werkt met name goed in gebieden waar veel masten staan. Die zijn er te weinig in het buitengebied om een goede dekking te waarborgen. Daarnaast kan 4G maximaal 20 Mb/s aan. De gemiddelde snelheid bij onze serviceproviders ligt veel hoger, rond de 100 Mb/s. 4G is met oog op toekomstig dataverbruik geen langetermijnoplossing voor een particuliere of zakelijke verbinding.