Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

29 jan ‘21

Update werkzaamheden Groene Hart

Het nieuwe jaar begint kletsnat, grijs en met een lockdown, maar dat weerhoudt ons niet om druk aan het werk te zijn. We zijn nu zo ver dat we in bijna alle gebieden al woningen hebben geactiveerd.

280 kilometer netwerk

Momenteel is er al ruim 280 km netwerk in de grond gelegd. We hebben dus al meer dan 80% van het netwerk aangelegd. Vooral in de gebieden ZEV-01 en BDG-01 boeken we veel voortgang.

Start werkzaamheden WD-01

Goed nieuws: het einde is in zicht! We gaan starten in het laatste gebied, namelijk WD-01. Momenteel zijn we bezig met de laatste voorbereidingen. In februari zal de aannemer gaan schouwen en eventuele werkzaamheden op particulier terrein afstemmen met de bewoners. Ook zullen de graafwerkzaamheden starten. Hiermee loopt alles conform planning. We verwachten begin april de woningen te activeren. Wij willen benadrukken dat wij gewoon uw woning aansluiten.

Einde in zicht voor BDG-01

In BDG-01 zijn we bijna klaar. We hebben een oplossing gevonden voor de woningen waarvan de oversteek onder de weg langs de Oude Rijn niet gemaakt kon worden. Onze aannemer is druk bezig met het realiseren van alle oversteken zodat we ook deze woningen kunnen aansluiten.

Eerste woningen geactiveerd in ZEV-01

In ZEV-01 hebben we in januari de eerste woningen geactiveerd. Ook voor de vakantieparken hebben we waarschijnlijk een goede oplossing gevonden. We verwachten begin kwartaal twee te starten met de aanleg.

Aangepaste planning voor NOD-01

In het gebied NOD-01 ondervonden we helaas hinder van een lastige boring onder de Grecht. Ook hier lijkt het nu de goede kant op te gaan. We hebben een nieuw plan gemaakt en we hebben de boring voor half februari gepland. Dit houdt in dat we in het tweede kwartaal van dit jaar ook hier de woningen kunnen activeren.